LES GRANS EMPRESES D’ALIMENTACIÓ UTILITZEN LA PANDÈMIA GLOBAL PER PROMOURE ALIMENTS NO SALUDABLES

📝 Un informe publicat per Global Health Advocacy Incubator detalla com les grans corporacions d’aliments i begudes, com ara Coca-Cola, McDonalds, Nestlé i PepsiCo, aprofiten la pandèmia del coronavirus com una oportunitat per promoure aliments ultraprocessats ​​a poblacions especialment vulnerables.

🦠🍔 Fent front a dues pandèmies: la indústria alimentària va bloquejar polítiques alimentàries saludables. Aquest estudi revela com la manca de regulacions va permetre a la Indústria d’Aliments i Begudes a utilitzar la crisi de la COVID-19, presentant-se públicament com a corporacions responsables, al temps que influïen en les polítiques i col·locaven a les persones desfavorides en major risc.

🏥 “Basant-nos en els exemples que vam reunir, ràpidament va quedar clar que aquesta indústria estava treballant fortament per posicionar-se com una part crucial en la solució de la pandèmia”, va dir la vicepresidenta de Ghai, “mentre augmentava els seus guanys obstaculitzant l’avenç en polítiques de salut pública “.

🍟 La indústria alimentaria va aprofitar la pandèmia del coronavirus en el seu benefici:
– van promoure el menjar porqueria com un recurs per superar els temps difícils, vinculant el menjar poc saludable amb sentiments atractius com la comoditat, la nostalgia i la unió familiar.
– van netejar la seva imatge pública amb “accions de solidaritat”.

❌ Aquestes intervencions corporatives van permetre a la indústria enfortir les seves marques, aliar-se amb partits polítics i posicionar els seus negocis com a col·laboradors de la salut pública durant una emergència.

🌎 Finalment, l’informe Ghai subratlla la necessitat urgent de polítiques d’alimentació saludable basades en evidència, així com protocols que regulin els conflictes d’interessos en tot el món.

❗️És una crida d’atenció perquè els governs implementin polítiques, basades en evidència, dissenyades per a crear ambients alimentaris saludables i per protegir el dret a una alimentació adequada.

Font: Global Health Advocacy Incubator

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: