LA PILOTA, QUINS BENEFICIS APORTA JUGAR AMB ELLA?

La pilota és una joguina que no falta a cap casa i una de les que més obsessiona als nens i nenes, sense importar l’edat. És una dels jocs amb els qual els infants passaran més temps al llarg de la seva infància, però… t’has parat a pensar què els aporta en el seu desenvolupament? Per quina raó s’hauria d’incentivar que juguin amb ella?

Beneficis de jugar amb la pilota:

Millora l’equilibri: tant al llançar-la amb força amb les mans, com a l’intentar xutar-la amb el peu.

Millora la coordinació: han de calcular on donar a la pilota i amb quina força, amb quina força llançar i quan deixar-la anar.

Millora la força: cada vegada que els nens i nenes llancen una pilota, ja sigui amb les mans o amb els peus, estan fent servir molts músculs del seu cos. Per mantenir l’equilibri entren en joc els músculs de les cames, dels braços, de l’esquena, del coll…

Aprendre conceptes bàsics: jugant amb una pilota nostres petits aprendran conceptes bàsics en la seva vida; distància, força, velocitat, gravetat…

Fomenta la sociabilitat: la pilota per si sola és un element social i si tenim en compte tots els esports que la fan servir, ens trobem amb una autèntica joia per a fomentar la comunicació humana.

Hi ha multitud d’opcions, n’hi ha de diferents mides, colors, textures… començant per les de tela pensades per jugar ja des de que els infants són nadons. Es poden fer servir per jugar de forma individual experimentant amb elles o jugant en equip.

Podem fer servir la nostra imaginació i utilitzar-les per ajudar als nens nenes a aprendre els colors, a realitzar classificacions per mides, textures, per ajudar-los a explicar i aprendre conceptes numèrics, jugar de forma espontània (fomentant la imaginació deixant-los que proposin diferents normes en el joc), podem practicar a encistellar-la en diferents caixes, realitzar circuits perquè els recorrin les pilotes amb ajuda de les nostres mans, peus, fins i tot moure-les bufant si no són molt pesades… són una joguina amb el qual el aprenentatge i la diversió estan assegurats!

Font: Ali Juguetes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: