PER QUÈ ELS INFANTS DE FAMÍLIES DESAFAVORIDES TENEN MÉS RISC DE PATIR OBESITAT INFANTIL?

❗️El malestar psicològic present a l’ambient familiar i, conseqüentment, en el propi infant desemboca en el desenvolupament d’una forma d’alimentació patològica que incideix en l’índex de massa corporal (IMC).

1️⃣Les famílies amb un nivell educatiu i ingressos baixos presenten major predisposició a patir malestar psicològic..Com més baix és l’estatus socioeconòmic de la família, majors són els símptomes d’ansietat i depressió que es manifesten en ella.

2️⃣Aquest malestar psicològic genera mal ambient familiar, atès que, a mesura que els símptomes d’ansietat i depressió augmenten, la cohesió familiar i la capacitat d’adaptació als canvis acostumen a disminuir i, alhora, s’accentuen la desunió en la parella i la falta d’implicació emocional per part dels pares respecte als seus fills.

3️⃣Els nens que creixen en aquest tipus d’ambient familiar presenten majors nivells de malestar psicològic que altres. Els resultats indiquen que, com pitjors són les puntuacions en relació amb l’ambient familiar, majors són els símptomes d’ansietat i depressió dels seus membres, el que genera en els nens una baixa autoestima.

4️⃣Per mitigar aquesta baixa autoestima i la tristesa, els nens utilitzen el menjar com a vàlvula d’escapament. El malestar psicològic que senten es relaciona amb la pèrdua de control a l’hora de dinar. Però, a més, la sensació de malestar dificulta als menors de ser conscients de la quantitat d’aliments que ingereixen.

5️⃣Alhora, la sensació de pèrdua de control en el menjar es relaciona amb un índex de massa corporal més alt en els nens, principal indicador utilitzat per diagnosticar l’obesitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: