RESULTATS de l’ESTUDI PASOS 2019 (GASOL FOUNDATION)

ESTUDI PIONER DUT A TERME PER LA GASOL FOUNDATION

Resultats principals sobre l’activitat física, els estils de vida i l’obesitat de la població espanyola de 8 a 16 anys i les seves famílies.

❓L’objectiu és disposar de dades objectives per saber quina és l’activitat física, el sedentarisme, els estils de vida i l’obesitat dels nens i adolescents espanyols de 8 a 16 anys i les seves famílies.

❗️Els resultats mostren una realitat alarmant quant a l’epidèmia de l’obesitat infantil i els seus factors determinants a Espanya. Convé actuar amb urgència de manera eficient i coordinada.

👉L’obesitat infantil és una epidèmia a nivell mundial que pot condicionar en gran manera la salut física, psicològica i social i el desenvolupament de la societat en el present i futur.
Afecta a curt termini en la salut dels menors, augmentant les possibilitats de patir malalties cardiovasculars i diabetis a edats primerenques així com trastorns del somni i complicacions psicològiques i socials.

🏀Durant l’etapa adolescent la qualitat de les relacions socials amb iguals, el rendiment acadèmic i l’entorn condicionen en gran manera el benestar psicològic. Per aquest motiu i, a causa de l’estigma social associat a l’obesitat, l’estat psicològic, que ja pot ser feble en un adolescent, es pot veure agreujat substancialment.

👩‍👦L’obesitat en la infància i l’adolescència s’associa a un major risc d’obesitat en l’edat adulta. Les complicacions a llarg termini poden arribar a ser greus i estan vinculades a la diabetis, la malaltia cardiovascular, certs tipus de càncer o la disfunció psicosocial.
En aquest sentit es tracta d’una problemàtica que tendeix a cronificar-se no sols a nivell individual, sinó també al llarg de les generacions.

🌎D’altra banda, ja des de fa anys s’alerta que l’obesitat té conseqüències més globals a nivell social o econòmic. La sostenibilitat dels sistemes de salut, la productivitat laboral, el benestar col·lectiu o la producció d’aliments són conseqüències més globals també generades per un increment de la prevalença d’obesitat.

👩‍👩‍👦‍👦La família juga un paper clau en les xifres d’obesitat infantil: Els menors els progenitors dels quals presenten sobrepès són més propensos a ser obesos en l’etapa infantil.

📝Font: @gasolfoundation

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: