Ressenya del llibre: Teach like a pirate

TEACH LIKE A PIRATE (ENSEÑA COMO UN PIRATA) de Dave Burgess és una inspiració, impulsa la creativitat i dona tècniques pràctiques i idees innovadores per ajudar els mestres a augmentar la participació dels seus alumnes.

☠️Però, què és ensenyar com un PIRATA? Tal com ho defineix el mateix autor: “No té res a veure amb la definició del diccionari. Els pirates són atrevits, aventurers i disposats a iniciar-se en territoris inexplorats i sense cap garantia d’èxit. Rebutgen l’Statu Quo i no es conformen amb qualsevol societat que ofegui la creativitat i la independència. Són emprenedors que arrisquen i estan disposats a viatjar fins als extrems més allunyats de la Terra per allò que defensen i valoren”.

El llibre es divideix en tres parts:
1️⃣ A la primera part, Dave Burgess defineix la seva filosofia i explica quina és la diferència entre passió i entusiasme i com utilitzar aquestes eines com a elements per motivar els alumnes.
2️⃣ A la segona part, Burgess dona idees per afegir a qualsevol contingut o classe per augmentar l’interès dels estudiants. També formula preguntes que ajuden els mestres a elevar el seu compromís amb la feina, fins i tot amb la programació més banal.
3️⃣ I finalment, a la part III, es donen instruccions i es fan reflexions per traslladar tot el que es diu al llibre a les aules.

🤔Per acabar, us proposo una reflexió. Dave Burgess defensa que és vital incorporar les pròpies passions a la classe, tant com es pugui. Per això ens pregunta:
“Què estic fent ja per compartir les meves passions amb els infants i així augmentar el seu gaudi per l’aprenentatge? Què més puc fer per què els estudiants vegin que el contingut de la classe es connecta amb els seus interessos i amb el món real?”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: