PETITS CANVIS PER A UNA VIDA MÉS SALUDABLE

👨‍👩‍👧‍👧 Educar un fill (o més d’un) no és gens fàcil. L’estil de vida de les famílies, avui en dia, no permet que dedicar el temps necessari a promoure hàbits saludables sigui una cosa fàcil. Però com tot a la vida, tot és qüestió de proritats, oi?

👧🏼👦🏻 Estem d’acord, doncs, que tenim moltes coses per fer i poc temps per fer-les, però, si hi ha algú pels quals ens hem de sacrificar i fer un esforç per educar-los de la millor manera possible, són els fills. Amb més motiu quan la seva salut hi està en joc.

👆 És important crear hàbits saludables des de ben aviat. Aquests ajudaran a triar de manera intel·ligent ja que els nens imiten els pares, per la qual cosa és important ser un bon exemple.

📺🍪 Cada vegada és més alta la xifra d’infants i adolescents que tenen sobrepès o obesitat i, també, la depedència d’aquests a les pantalles. Arribats a aquest punt, és això el que volem pels nens i nenes? Potser ha arribat el moment de replantejar-nos com són les nostres rutines i quin exemple estem donant als petits de la casa.

1️⃣ Canviar la nostra manera de fer, d’un dia per l’altra, pot generar massa estrès a adults i infants, però i si ho fem de manera progressiva? 
Penseu què és allò que us agradaria canviar, només UNA sola cosa. Comenceu per aquí. No cal que sigui molt gran, pot ser una petita acció, com per exemple, en comptes de comprar galetes, podem oferir als nens i nenes per esmorzar una truita (Extrany? Doncs és més econòmic i saludable). O després de sopar, només permetre jocs manuals i abans d’anar a dormir, explicar el conte preferit del nostre fill. Un cop en marxa, serà més fàcil aplicar més canvis.‬

💪 Mica en mica. Poc a poc i bona lletra. Paga la pena, de veritat. Infants amb hàbits saludables tenen una probabilitat molt alta de que els segueixin quan siguin adolescents i adults.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: