QUINS RECURSOS HE UTILITZAT PER TREBALLAR DES DE CASA?

Malauradament, els últims mesos no hem pogut fer la nostra feina de manera natural. Hem intentat fer de mestres a través d’una pantalla. 
Tot i la dificultat de sentir els nens i nenes a prop i fer-los sentir acompanyants, gràcies a les eines digitals hem pogut mantenir el contacte diari i proposar activitats el màxim de motivadores possible. 
Per sort, el confinament ens ha agafat en una època on la tecnologia ens permet fer quasi tot, així que calia aprofitar-ho. De recursos n’hi ha mil, impossible abarcar-los tots i difícil no acabar saturat amb tantes opcions a l’abast. 
El secret, per tant, és identificar aquelles eines que són més útils i pràctiques a les necessitats de cada mestra i/o escola i que compleixen el nostre objectiu.
Per si us és d’utilitat, us comparteixo el kit bàsic de recursos que jo he utilitzat. 
I recordeu! Ser competent digitalment és, avui en dia, una necessitat.

  1. 📩 Entorn Google: Tenir una bona organització és essencial per a la consecució de tots els objectius. Les eines de Google em permeten compartir i editar documents de manera fàcil i ràpida. Per les videotrucades, fins i tot amb els alumnes, Meet és útil i no et complica. Qui no té correu Gmail avui en dia?


2. 🎙 Gravació d’imatge i veu: Per crear contingut i proporcionar als alumnes activitats diferents, motivadores i divertides (com fer vídeos personalitzats), no cal complicar-se gaire la vida.
N’hi ha prou amb una càmera (la del mòbil també val) i/o l’aplicació de gravació veu. Ep! I moltes ganes de crear!


3. 🎥 Edició d’imatge i vídeo: I com editem els vídeos o imatges que creem? Hi ha moltes opcions, jo utilitzo aquestes dues eines:
🔸 Pixlr: editor d’imatges gratuït i online (no cal descarregar-se cap programa) pots enganxar i esborrar imatges, afegir text, color… Molt útil per a retocs senzills.

🔸 IMovie: No és professional, però és molt intuitiu i amb les eines bàsqiues es poden crear vídeos atractius.

4. 📊 Padlet: Eina en línia que permet crear, de manera fàcil i ràpida, murals o pissarres col·laboratives per compartir continguts amb qui es vulgui. Molt recomanable!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: