Què podem fer a casa?

Tres accions que podem fer a casa per a què el confinament amb nenes i nens sigui un èxit i ens ajudi a fer més fort el vincle.

1. Rutines i horaris marcats
🗓Establim una base segura:
Durant el dia, deixeu espai per a activitats més tancades i planejades (com feines de l’escola, tasques com parar la taula…) així com també per a temps lliure. Això pot ajudar als fills a sentir-se més relaxats i millorar el seu comportament.
Fem partíceps als nens i nenes de les rutines diàries, deixant a la seva elecció algunes de les activitats que es faran durant el dia.
Abans d’anar a dormir, aturar-se un minut per reflexionar sobre el dia. Quina cosa divertida hem fet avui o quina acció què ha fet el nostre fill ens ha agradat molt?

2. Mantenir un ambient positiu
🧘‍♀️Creem un ambient saludable:
A vegades pot arribar a ser difícil mantenir una actitud positiva quan les nenes i nens ens estan tornant bojos, però sempre hem d’intentar donar instruccions positives. Així és més probable que els infants facin el que els demanem.
Fem servir paraules positives, com per expemple,”Si us plau” o donar les gràcies. Millor una frase com per exemple, “siusplau para la taula” que no pas, “fes el que et dic i guarda la teva roba!” Tot es tracta de com ho diem. Cridar-li al teu fill o filla només farà que tu i ells estiguin més estressats i enfadats.
Intenta elogiar-los. Potser no ho demostraran en aquell moment, però a la llarga valoraran que et preocupes per ells.

3. Temps personal per a cada u
👨‍👩‍👧‍👧Fem-los sentir estimats:
El temps personalitzat amb els nostres fills els farà sentir segurs i valorats.
Dedicar-los un temps cada dia, farà que ells ja esperin aquest moment I li donaran molta importància. Si veuen que els escoltes es sentiran més relexats i oberts a explicar-nos el què els hi preocupa o emociona.
Què n’opineu de tot plegat? Són moments difícils, segur que hi ha alts i baixos. Però és important també que no ens exigim la perfecció com a pares i mares, tots feu el que podeu i el que creieu que és millor per als vostres fills.


Aprofiteu el confinament per fer més fort el vincle amb tota la família!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: