Docent i teletreball. Claus per organitzar-se

Rutina i horari: Si no hi ha una rutina poden passar dues coses, que no es compleixi amb les tasques encomanades o que s’acabi treballant moltes més hores. Així que cal marcar-se un horari i complir-lo rigorosament. Del que es tracta és de crear un hàbit.

🖥Espai: Cal delimitar molt bé el lloc triat per treballar dins de casa. L’ideal, si no es disposa de despatx, és habilitar una dependència amb els elements necessaris per fer la feina. I deixar clar, si viuen més persones en aquesta casa, que això és un despatx, per a què no hi hagi interrupcions.

👩‍💻Disciplina: A casa no hi ha caps. Organitzar-se i marcar-se temps per a les diferents tasques, quan no hi ha connexió telemàtica permanent amb els companys o caps, és crucial. El fet que ningú pressioni directament no és excusa per relaxar-se i deixar per demà el que ens hem marcat per fer avui. Tot és qüestió d’autodisciplina.

🤸Descans: Estar tot el dia assegut davant de l’ordinador és molt negatiu per a la salut. Es recomana programar un temporitzador 25 minuts, durant els quals es treballa de forma centrada en una tasca; quan acaba es programen 5 minuts de descans per aixecar-se, fer algun exercici o estirament i tornar-s’hi a posar. Caminar per casa quan es parla per telèfon també és una bona pràctica.

📝Font: @lavanguardia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: