Ús i abús de la tecnologia

Actualment els infants de 3 a 6 anys viuen envoltats de molts dispositius digitals. Per a ells, les tecnologia és una eina d’ús habitual que els resulta molt motivadora, per això, és important que n’aprenguin a fer un ús apropiat. S’ha de procurar que no en facin una exposició massa freqüent, els experts recomanen introduir les pantalles de manera gradual en aquesta etapa fins a un màxim d’una hora diària.
En qualsevol cas, cal que ho facin sempre sota supervisió i se’ls acompanyi en el procés d’aprendre a utilitzar-les, insistint que a més de jugar-hi i entretenir-s’hi, poden utilitzar-les per aprendre.
En aquest sentit, les tecnologies digitals estan obrint camí a noves maneres d’accedir a la informació. Permeten fer activitats relacionades amb habilitats cognitives, com la memòria, l’associació d’idees o l’atenció, i també altres activitats relacionades amb la introducció a la lectura i esriptura, les matemàtiques, la música, l’expressió plàstica, etc.
És convenient que els dispositius digitals no siguin per a ells el centre d’atenció de les estones d’oci i que es prioritzi que facin altres activitats en el temps de lleure com ara jugar amb els germans o amb altres nens i nenes, jugar amb joguines tradicionals que puguin manipular o anar al parc o a un entorn natural per explorar i descobrir tot el que els envolta.

📝Font: @gencat , @educaciocat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: