Com a mestres, hem de tenir clar que per a una bona educació dels nostres infants, és bàsic que l’escola i la família tinguin una relació de confiança.
Què podem fer per aconseguir-ho?
Primeres impressions
És interessant que el primer contacte amb els pares dels seus alumnes sigui càlid i amè. Normalment és al setembre-octubre, en una reunió pedagògica, on s’explica a les famílies els objectius i metodologia del curs. Per trencar el gel, es pot provar, de fer una activitat divertida, de coneixença, on es comparteixin anècdotes o records preferits de quan ells anaven a l’escola.
Tècniques de comunicació
La majoria dels pares volen saber com està el seu fill a l’escola, per la qual cosa és important comunicar-se sovint i a través de diversos canals. A més de l’entrevista presencial, es poden utilitzar (i s’haurien d’utilitzar) el correu electrònic i/o aplicacions; com una plataforma on els professors poden enviar recordatoris, informacions importants…
Aprendre de les famílies
Així com els pares i mares poden aprendre dels mestres, els educadors també poden aprendre dels pares. És important escoltar-los quan parlen del seu fill ja que poden proporcionar informació sobre l’infant que el mestre ignorava. Per part dels educadors, és interessant proporcionar formes d’ajudar a casa.
Recursos
Quan els pares vinguin amb preguntes, sempre és bona idea proporcionar solucions o donar informació d’on poden trobar ajuda. És important que un mestre sigui capaç de suggerir recursos.
Decisions
També és bàsic convidar als pares i mares a fer aportacions en la presa de les decisions que afecten als seus fills. Donar la informació necessària per tal que ells puguin formar-se una opinió sobre la situació i escoltar-ne les solucions.
I recordeu!
La relació família – mestre hauria de ser una relació fluida i de confiança. Quan els pares i els mestres treballen conjuntament, és més fàcil garantir l’èxit de l’infant. És una situació guanyadora per a tots els implicats.
📝Font: teach.com