🏃♀️🏃♂️⚽️🏀🎾🏐🏒🏊♀️🚴♂️🤸♂️
L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els #infants i joves d’entre 5 i 17 anys haurien de realitzar un mínim de 60 minuts diaris d’#activitat físico-esportiva.
Quina és la realitat a #Catalunya? La majoria de #nois i #noies practiquen #esport o, per al contrari, tendeixen a tenir uns hàbits més sedentaris?
En aquestes gràfiques, s’entén com a índex d’activitat #esportiva aquella pràctica que es realitza fora de l’horari lectiu com a mínim un cop per setmana de forma continuada durant el curs.
Pel que fa a la pràctica d’activitat físico-esportiva de la població escolar, com a mínim un cop per setmana, aquesta se situa en el 72,8%. Destaca l’increment que es viu en el pas de 1r – 2n de primària (70,8%) a 5è – 6è primària (80,5%). Aquests gràfics també mostren, però, que el percentatge de l’activitat esportiva tendeix a disminuir quan els escolars arriben a l’adolescència, fins a situar-se en un 67,7% (3r – 4t ESO). Per altra banda s’observa com les diferències dels índexs de pràctica segons sexe augmenten, on la davallada és molt més accentuada en les noies en el pas de primària a secundària, situant- se l’índex de 1r-2n ESO per sota del de 1r-2n de primària.
Cal, doncs, seguir fomentant l’esport a totes les edats per seguir amb la pràctica esportiva de cara a l’edat adulta i així esdevenir una societatamb hàbits més saludables.
📝Fonts: Generalitat de Catalunya. Esports, Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya